Fula Gubbens Tankar

Tankar om högt och lågt, mest lågt, nedtecknade av högvälborne Fula Gubben i Svea Rikes huvudstad, nådens år 0 (Reinfeldtsk tideräkning). Inget för PK-muppar!

2007-04-16

Expressen dödförklarar mångkulturen!

Jag har tidigare spekulerat i att en eventuell vändning i invandrings-hyckleriet kanske skulle komma med ett halv-kontroversiellt, icke-korrekt inlägg i någon av de stora tidningarna, och att detta inlägg istället för fackeltåg och upprop mot rasism, skulle bemötas med en axelryckning.

En i många avseenden anmärkningsvärd ledare publicerades i Expressen häromdagen:

http://www.expressen.se/ledare/1.638370

PM Nilsson konstaterar rätt upp och ned att:
- Sverige tar emot för många flyktingar
- invandringen kostar för mycket pengar
- det mångkulturella samhället är kört

Han skriver detta i en ton som att det är "självklarheter" som alla håller med om, efter de sista årens utveckling med flyktingströmmar, terrorist-attentat, hedersmord, osv. Ett intressant påstående. Jag vill påstå att vi tidigare inte sett något liknande från någon av de svenska tidningarna. Debattinlägg visst, men det här kommer rätt ur hästens mun, inte från någon suspekt fritänkare.

Ta t ex denna kategoriska bredsida, som låter som någonting från Flashbacks föga korrekta chat-forum Invandring & Integration:

"...Om man undantar mat, kläder och högtider finns det mångkulturella samhället endast på kultursidor."

Samtidigt tar PM Nilsson förstås i så byxan spricker för att demonisera Sverigedemokraterna med det vanliga gamla "rasism"-blajet, men det är ganska irrelevant. Det centrala, och som jag uppfattar det, helt nya i hans ledare är de tre punkterna ovan, och kommentarerna han gör till dessa.

Mellan raderna kan man konstatera en annan viktig sak i Nilssons text -- nämligen att föreställningen att invandringen i sig automatiskt är positiv har försvunnit. Detta är möjligen ännu mer anmärkningsvärt än ledarens tre punkter.

Vi får se var detta leder, men invandringskritiska medborgare runtom i Sverige bör nog korka upp en flaska champagne. Eller åtminstone en Pommac.

1 Comments:

  • At 1:28 fm, Blogger Charles said…

    Det finns verkliga mångkulturella länder, t ex USA & f d Jugoslavien - är det så vi ska ha det? Själv vaknade jag till för ca fem år sedan när äcklet Shahindal sköt sin dotter.

     

Skicka en kommentar

<< Home