Fula Gubbens Tankar

Tankar om högt och lågt, mest lågt, nedtecknade av högvälborne Fula Gubben i Svea Rikes huvudstad, nådens år 0 (Reinfeldtsk tideräkning). Inget för PK-muppar!

2006-11-15

Kan Sverige bli bäst i världen igen?

Det känns som väldigt länge sedan, men innan Olof Palme och hans förvirrade adepter satte klorna i Sverige så var vi faktiskt världens bästa land, enligt ett antal olika måttstockar. Detta var i slutet av 1960-talet. Kan det bli så igen?

Med en ny regering, och tecken på en omsvängning i samhällsklimatet, kanske man kan kosta på sig att vara lite optimistisk. Det känns som den nya regeringen skjuter in sig på ett antal nyckelområden där det gått rejält åt helvete i såssarnas händer:

1. grundskola & gymnasium -- slappt, odisciplinerat, kravlöst, den som är sämst sätter takten för resten (klassisk såsse-ideologi), osv

2. arbetsmoral -- sjukskrivningar för småsaker, synen på a-kassa som en försörjningskälla, diverse suspekta och tidigare okända sjukdomar som utbrändhet och "trötthet", långtidssjukskrivningar och förtidspensioner till höger och vänster

3. bidrags & ersättningsfusk -- allt från VAB-mygel till avancerade bedrägerier'

Däremot verkar man tyvärr inte ha några större planer på att åtgärda:

4. utomeuropeisk invandring av outbildad arbetskraft till ett land med relativt hög arbetslöshet (obegriplig politik av typen "hål i huvudet").

Punkterna 1-3 pekar alla i samma riktning, nämligen att skapa en känsla av kollektivt ansvarstagande och få folk att ta sig i kragen, vilket i sin tur påminner ganska mycket om hur Sverige såg ut under de bra åren på 1950- och 1960-talet, då 20- och 30-talisterna byggde upp ett stort välstånd genom att jobba hårt och hålla käften.

Sen kom pajaserna i 40-talistgenerationen och lyckades från 1970 och framåt förstöra det mesta med sina patetiska flum-drömmar om att frälsa världen med snällism och politisk korrekthet.

4 Comments:

  • At 3:57 em, Blogger asdor said…

    SÅ jävla dålig blogg!

     
  • At 4:09 em, Blogger Unknown said…

    Tycker att den är a

     
  • At 4:10 em, Blogger Unknown said…

    Ooopps... blev visst lite tokigt innan... försökte säga att bloggen är ypperlig.

     
  • At 11:25 em, Blogger Steriliseringsbidrag, en önskedröm? said…

    Gillar också bloggen, den äger sin relevans helt klart.

    Hmm, nu blev det inget annat än ett högst ordinärt åsiktsinlägg, egentligen tycker jag utomordentligt illa om den typen av reflektionslöst tyckande, men men, jag kom icke på något bättre just nu.

     

Skicka en kommentar

<< Home