Fula Gubbens Tankar

Tankar om högt och lågt, mest lågt, nedtecknade av högvälborne Fula Gubben i Svea Rikes huvudstad, nådens år 0 (Reinfeldtsk tideräkning). Inget för PK-muppar!

2006-10-02

Politiskt korrekta media skyddar brottslingar

Det här är så sjukt att en del har svårt att tro att det är sant, men faktum är att våra fina stora dagstidningar systematiskt mörkar och undanhåller information som skulle kunna få brottslingar gripna. Det handlar (som alltid) om stackars invandrare, vilka måste skyddas i alla lägen, även när de är våldtäktsmän eller mördare.

Bara de senaste veckorna har vi sett flera fall där PK-media förvanskat uppgifter om gärningsmän, med enda syfte att dölja att de är av utländsk bakgrund. Ett exempel är fallet med Den Berusade Negern i Sundsvall, som under loppet av några timmar försökte våldta ett flertal kvinnor. Av lokalpressen framgick att mannen var svart och hörde till en flyktingförläggning, vilket ersattes med neutrala beskrivningar i båda fallen när Aftonhoran och Träckspressen grep in. Ett foto på mannen tagit bakifrån (dvs han kunde inte identifieras) "pixlades" ändå, för att dölja hans utländska utseende. På samma sätt har en rykande färsk våldtäkt i Gävle censurerats vad gäller männens etnicitet (dvs de var invandrare). Detta är bara två exempel från den senaste tiden, dussintals kan tas fram.

Vad innebär då detta? Om ett signalement förvanskas eller "censureras" så försvåras givetvis möjligheterna att gripa gärningsmannen. Det kan också bli svårare för privatpersoner att skydda sig mot överfall, eftersom beskrivningen blir så vag att den blir meningslös.

Svensk lag innehåller bl a paragrafer avseende försvårande av brottsutredning och skyddande av gärningsman. Frågan är om inte ett avsiktligt förvanskat signalement av en efterspanad brottsling faller in under någon av dessa punkter? Sjukt och absurt är det hur som helst, när brottslingar skyddas mer än offer. Bara i PK-flummarnas Sverige, gott folk...

Till detta ska förstås läggas de oräkneliga exempel när etnicitet på gripna och dömda gärningsmän systematiskt döljs, även i brottstyper där invandrare uppvisar en kraftig överrepresentation och etniciteten är av uppenbart intresse. Ett ökänt exempel är när Aftonhoran 2005 nådde dittills oanade bottennivåer genom att framställa 4 st negrer från Somalia som "svenskar" och "finländare", och försåg dessa med lögnaktiga västerländska silhuettbilder (avser "Jenny"-fallet i Göteborg).

Man kan skratta åt såna pajas-konster från hycklande gamla 1968-skägg i tidnings-kloaken, vilket många har gjort, men under detta finns förstås en mycket dyster verklighet, där utomeuropeiska invandrare är överrepresenterade inom nästan alla allvarliga brott; vad gäller t ex överfalls-våldtäkter utgör de 70-75% av gärningsmännen, vilket är en överrepresentation på 3.5-4 ggr, enligt färsk statistik från BRÅ och våra nordiska grannländer.

Är det viktigare att vara Politiskt Korrekt än att gripa en våldtäktsman?

Är det viktigare att vara Politiskt Korrekt än att skydda människor från våldtäkt och mord?