Fula Gubbens Tankar

Tankar om högt och lågt, mest lågt, nedtecknade av högvälborne Fula Gubben i Svea Rikes huvudstad, nådens år 0 (Reinfeldtsk tideräkning). Inget för PK-muppar!

2006-10-06

Javisst herr (och fru) minister



Statsminister Reinfeldt fortsätter att göra det mesta rätt. Ett återhållet jubel kan skönjas i folkmassan när Carl Bildt åter låter sin långa räkel-kropp och nördiga nuna ta plats i svensk politik. Eftersom "långa förhandligar" krävdes kan man tänka sig att Calle har fått mycket fria tyglar på UD, och vi kan vara relativt säkra på att det kommer att bli bra, kanske rentav mycket bra. Rock on!

Den utnämning som annars väckt mest uppmärksamhet är Nyamko Sabuni som integrationsminister. Den reaktionäre åsiktsmaskinen Kurdo Baksi har redan gått i taket, vilket är ett mycket lovande tecken för Sabuni. I ett svårt förljuget och hycklande land som PK-Sverige är det helt nödvändigt med en invandrad integrationsminister, om någon sorts effektiv politik ska kunna drivas. Inget fel med
det, även om det blir lite kvot-neger över det hela. Nu får vi hoppas att Sabuni & co driver både stenålders-idioter från Mellanöstern och deras skäggiga 1968-apologeter i PK-maffian i landsflykt.

Ser bra ut över hela taburetten, med Beatrice Ask som möjligt frågetecken.

EDIT 17 oktober: Det var då det :-)