Fula Gubbens Tankar

Tankar om högt och lågt, mest lågt, nedtecknade av högvälborne Fula Gubben i Svea Rikes huvudstad, nådens år 0 (Reinfeldtsk tideräkning). Inget för PK-muppar!

2006-11-29

Auschwitz-komplexet

Orsakerna till att problemen med invandringen inte kan diskuteras öppet i Sverige (utom möjligen anonymt på Flashback och liknande forum) är flera, men en särskilt påtaglig, och dessutom ganska obegriplig orsak, är vad man kan kalla för Auschwitz-komplexet.

Detta går i korthet ut på att vi i Sverige tagit på oss en skuldbörda för Förintelsen, vilken som bekant utfördes i ett annat land, av ett annat folk, i ett annat århundrade, som en följd av en extrem politisk och ekonomisk utveckling. Den gängse historiska analysen av Tredje Riket betonar de väldigt speciella tyska förhållanden som ledde till Förintelsen. Historikerna (även de tyska) ser det alltså som en extremhändelse; ett historiskt undantag. Vilket t ex påpekades i en understreckare i SvD för något år sedan.

Av någon anledning ska vi svenskar känna "skuld" för detta. Möjligen kan de svenska politiker och journalister som satt och tittade på utan att fatta på 1930/40-talet bedömas som "skyldiga", men de är döda eller döende, och bortsett från några permittenttåg så är Sveriges skuld inte överväldigande. Vi kan ju brösta upp oss med Raoul Wallenberg på plus-kontot.

Ändå håller detta på att harvas årtionde efter årtionde, senast av Göran Persson i något som möjligen hade 95% PK/fjäsk-syften. I grundskolan trycks vår förmodade "skuld" ner i halsen på oss från den dag då Historia kommer in i schemat. Varje svensk, även någon född 1985 i Örkelljunga, ska känna skuld för något som ett masspsykotiskt Tyskland hittade på för 65 år sedan.

Kopplat till Auschwitz-komplexet finns ett "guilt-by-association"-schema som ser ut så här:
invandringskritik = rasism = antisemitism = Auschwitz.

Varje invandringskritisk tanke leder därmed ofelbart till Auschwitz. Margot Wallström luftade denna mycket tveksamma kedja så sent som inför Frankrikes EU-omröstning nyligen, och fick givetvis på skallen av länder som faktiskt var indragna i Förintelsen, till skillnad från Sverige. Här hemma går det dock alldeles utmärkt att formulera denna intrikata förvanskning, vilket görs dagligdags av politiker, media och myndigheter. Sägs det inte rakt ut så ligger det underförstått, och triggar den Skuldbörda som trummats in sedan barnaålder.

Det här är som jag ser det ren smörja, en urspårad propagandaöverdrift värdig Stalin (eller Goebbels). Den som är född efter kriget i Sverige har inget som helst ansvar för nazisternas vansinne före och under andra världskriget.

Auschwitz-komplexet är en av ett antal nationella lögner som vi dras med här i Sverige, och som bidrar till att skapa stora problem ute i verkligheten, dit propagandisterna sällan behöver resa.