Fula Gubbens Tankar

Tankar om högt och lågt, mest lågt, nedtecknade av högvälborne Fula Gubben i Svea Rikes huvudstad, nådens år 0 (Reinfeldtsk tideräkning). Inget för PK-muppar!

2006-11-29

Är Jan Winter på TT anti-semit?

Jämför följande två uttalanden:

1. "Det kan inte bli fred i Mellanöstern förrän alla judar lagts i kistor"

respektive

2. "Vi gör nog klokt i att ruska på huvudet och kanske inte ge kamelpissande profeter så stor medieuppmärksamhet."

Enligt TT:s reporter Jan Winter är uttalande nr 2 "minst lika chockerande" som nr 1.

För de flesta normala människor ser uttalande 1 ut som en uppmaning till massmord på judar. Uttalande 2 är en rått formulerad fundering kring mediestrategi.

Hmm... vilket är allvarligast?

Så här sjuk är alltså den ideologiska vinklingen på TT, ett organ som många svenskar uppfattar som "neutralt", vilket det förstås inte är.

Bör Jan Winter få sparken? Eller åtminstone anmälas?

Detta finns i dagens Svenska Dagbladet, pappersupplagan del 1, sid 19. Den alltmer PK-skadade och islam-kramande SvD valde en rubrik som gick i linje med Winters märkliga nyhetsvärdering: "Upprörda reaktioner kring dansk koranskola". Nyheten är alltså inte att en dansk koranskola uppmanar till massmord på judar, utan att detta gjort folk upprörda.

Vad sysslar de svenska journalisthororna med egentligen? Är inte anti-semitism något som ska bekämpas?

Hur som helst, Jan Winter är knappast anti-semit, utan bara en naiv PK-mupp som vill plocka moraliska poäng genom islam-kramande. Skulle man applicera det tolkningsföreträde som svenska medier missbrukat genom åren så vore det dock lätt att framställa hans artikel som anti-semitisk.