Fula Gubbens Tankar

Tankar om högt och lågt, mest lågt, nedtecknade av högvälborne Fula Gubben i Svea Rikes huvudstad, nådens år 0 (Reinfeldtsk tideräkning). Inget för PK-muppar!

2007-12-03

Oväntad och (för vissa) chockartad våldtäkts-statistik

Högst oväntat så bjuder svenska media idag på något som annars är svårare att få fram än sanningen om Tsunami-hanteringen, nämligen statistik över våldtäktsmäns etnicitet. Från våra grannländer Norge och Danmark har siffror så höga som 60-70% invandrare vid överfallsvåldtäkter tidigare rapporterats, men i riks-lögnernas förlovade land Sverige så håller man antingen käften, dribblar statistiskt med medborgarskap och extremt långa analysperioder, eller (i desperata fall) kastar ur sig fantasifulla bortförklaringar om anmälningsbenägenhet -- allt för att försöka hindra sanningen från att komma fram. Tydligen är det viktigare att vara politiskt korrekt än att minska antalet våldtäkter?

Just dessa två motsatsförhållanden förenades oväntat via en ganska stort uppslagen nyhet idag. Den normalt djupt PK-skadade tidningen City Stockholm använde hela sidan 2 åt att diskutera det faktum att bristen på tolkar gör att våldtäktsmän inte får den vård de behöver. Vi citerar:



Brist på pengar gör att många dömda
våldtäktsmän inte får någon behandling
i fängelserna. Problemet är att de
dömda männen ofta har dålig kunskap
i svenska och att inga resurser finns
för tolkar.

-Det är olyckligt. Av dem som får
behandling ser vi en 30-50-procentig
förbättring, säger Elisabeth Kwarn-
mark, psykolog inom Kriminalvården,
till tidningen Stockholm City.

På landets största anstalt för våld-
täktsmän, Salberga, har bara 24 av
49 möjlighet att gå i terapi.


Ganska exakt 50% av de intagna på landets största anstalt för våldtäktsmän är alltså invandrare, och dessutom nyanlända sådana. En häpnadsväckande hög siffra. Tydligen känns det mer akut för somliga män att smyga runt i buskarna och våldta en kvinna, än att lära sig svenska.

Bland de resterande 50% som alltså kan tillräckligt med svenska för att tillgodogöra sig "terapi", så finns förstås också ett antal med utländsk bakgrund. Totalt sett skulle jag bedöma att vi ännu en gång hamnar på ca 70-75% invandrare från avlägsna länder bland de intagna våldtäktsmännen, alltså samma siffra som tidigare räkneövningar fått fram, och som även bekräftats från Oslo, där man inte försöker fuska och mörka med statistiken, till skillnad från Sverige.

I vilket fall som helst har vi nu en statistisk uppgift i absoluta tal direkt från verksamhetens kärna. Tack till media (utöver City har bl a SVT Text rapporterat nyheten) för denna oväntade generositet med fakta.

Kanske börjar man inse att det är viktigare att minska antalet våldtäkter än att vara politiskt korrekt? Ett smidigt sätt att få fram synnerligen obehagliga siffer-data hittade man här i alla fall

2 Comments:

  • At 1:41 em, Blogger Ola said…

    Ja, det är sanslöst vilka omvägar man måste ta för att slå hål på myten om massinvandringens förträfflighet.

     
  • At 1:28 em, Blogger Erin said…

    Med tanke på hur svårt det är generellt att få igenom en fällande dom för våldtäkt så kan det vara läge att spekulera i om inte denna överrepresentation till stor del beror på det faktum att de "blonda blåögda killarna" har bättre förutsättningar för att undå en dom? Samma överrepresentation är genomgående i svenska fängelser för i stort sett all slags kriminalitet, möjligt bortsett från ekonomisk brottslighet.
    Genom att dels kunna språket (utöver bristen på behandling gör säkert brist på tolkar rättegången svårare för en målsägande som inte kan uttrycka sig) men även genom att tillhöra samma kulturella och sociala folkgrupp som dömande part så bör det troligt ha lättare att kunna så tillräckligt många frön av tvivel för att kunna väga domen till deras fördel.

    Att femtio procent av våldtäktsdömda är utlänningar innebär således på intet sätt att femtio procent av alla våldtäkter begås av invandrare. Våldtäkter begås av alla samhällsgrupper. Vi har helt enkelt bara lättare att tro på när Abdul gör det än när Johannes nere på Konsum gör det.

     

Skicka en kommentar

<< Home