Fula Gubbens Tankar

Tankar om högt och lågt, mest lågt, nedtecknade av högvälborne Fula Gubben i Svea Rikes huvudstad, nådens år 0 (Reinfeldtsk tideräkning). Inget för PK-muppar!

2008-04-26

Flashback på väg utför?

Efter många år har undertecknad bestämt sig för att lämna det oberoende diskussionsforumet Flashback på obestämd tid. Flashback har vuxit snabbt, vilket lett till sjunkande ålder, sjunkande intelligens, och sjunkande kvalité på skribenterna. Moderatorerna försöker hänga med i svängarna, men tycks ha det allt svårare.

Häromdagen använde Flashback sitt regelverk till att permanent stänga av en av forumets få läsvärda skribenter, "Kafir" från Sydsverige. Detta skedde efter 1 (en) förseelse, som sannolikt var ett rent slarv-inlägg. Samtidigt som detta sker så tillåts obegåvade, aggressiva skribenter posta ad hominem-attacker, one-liners och rent skräp utan åtgärder.

Är man så gammal som Fula Gubben så har man varken tid eller lust att argumentera med obegåvade människor. Denna blogg lever förstås vidare, i övrigt så fortsätter diskussionerna på forum med en genomsnittsålder högre än 19 och en genomsnitts-IQ högre än 90.

Så här skrev jag innan jag loggade ut (inlägget är förmodligen redan raderat på FB):


Ganska typiskt att Flashback lyckas använda sitt regelverk till att slänga ut Kafir, en av de relativt få (trots 200.000+ medlemmar) skribenter som regelbundet postar intressant, kontroversiell och svårfunnen info. Vem tusan håller reda på vilka mediciner som är narkotikaklassade?

Häromdagen blev undertecknad omotiverat påhoppad av en av de illiterata kretiner som tycks utgöra det "nya" Flashback. Sånt händer, men när jag tog en titt på vederbörandes post-historik fanns där fler månader av liknande inlägg: otrevliga one-liners, ad hominem-angrepp och ett ständigt aggressivt språkbruk.

Sådana medlemmar ska förstås vara kvar, medan värdefulla skribenter sparkas ut efter ett klantigt inlägg. Starkt jobbat, FB.

En ungdomsgård för obs-barn är inte vad jag menar med "underground", och Fula Gubben säger därför adjö till Flashback tills vidare.

10 Comments:

  • At 10:47 fm, Blogger Arlav said…

    Tack för ett utmärkt inlägg - väl motiverat, inte bara på Flashback där jag numera är en sällsynt gäst just pga de alltfler förkommande nonsensinläggen.
    Minns den glada tiden på 90talet då det var kvalitet och ofta "lite annorlunda" information som gällde.
    Nätet har tyvärr gett för alltför många en möjlighet och tillfälle att vräka ur sig vad som helst och hur som helst, gömmandes sig i anonymitetens mörker.
    Bara för att det är LÄTT att skriva något behöver det inte vara RÄTT eller ens nödvändigt.
    Ett exempel:
    Blev nyligen avhyvlad av en mopedburen 16-åring som med emfas hävdade att "vatten krymper när det komprimeras" (han avsåg "fryser"!)

     
  • At 11:36 em, Blogger Grue said…

    Du är efterfrågad på Exilen. Kom gärna dit! :)

    http://exilen.eu/showthread.php?tid=2866

    Mvh/Grue

     
  • At 11:49 fm, Blogger Herr Kverulant said…

    Bäste FG!

    Flashback kommer att bli tråkigare utan dig och den intellektuella nivån kommer att sjunka. Jag hoppas att du bara gör ett kortare uppehåll och att du snart hittar tillbaka till FB.

    Herr K.

     
  • At 11:23 fm, Blogger Chillionaire said…

    Vad finns det for battre alternativ an FB i forumvag? Var skriver Du och Kafir i dag?

     
  • At 4:44 fm, Anonymous Anonym said…

    Bloggen "Högerkänga" förefaller nu ihop med åtskilliga andra regimkritiska bloggar vara definitivt tystade av de poltitiskt korrekta landsförrädarna!

    Bojkotta Google!


    Tills vidare håller vi till på:
    http://hogerkanga2.blogspot.com




    "Vinterbadaren"

     
  • At 12:38 em, Blogger Grue said…

    Kafir skriver på Exilen, som "Malmöbo" (ej hemligt):

    exilen.eu

     
  • At 10:32 em, Blogger Månsan said…

    Din uppfattning om Flashback överensstämmer till fullo med min egen.

     
  • At 2:13 em, Blogger B. said…

    Trist...som du sa så har kvaliteten på FB sjunkit betydligt med åren. Dock går det fortfarande att hitta meningsfull och intressant information även om den drunknar i alla dessa one-liners som kreti och pleti häver ur sig. FB är numera ett betydligt fattigare forum i och med F.Gs tillfälliga(?) bojkott.

     
  • At 10:41 em, Blogger fluke12 said…

    Long time no see!
    Najs att du är på banan igen!
    En sån som du har ju inget val...

     
  • At 8:45 em, Blogger Sören Sommelius said…

    Jag skriver själv på Exilen som jag ser som ett betydligt mer seriöst alternativ för debatt.
    Flashback har en ojämn skara skribenter och den gode Kafir (Malmöbo)är en av många intressanta skribenter.
    Mest besökta forum finns i "Svensk politik"

    Jag har initierat en dialog med Sd-företrädare för att de skall kunna svara på frågor från läsekretsen. Glädjande nog har flera tongivande Sverigedemokrater svarat, bl.a Ted Ekeroth, Stellan Bojerud och Jens Leandersson.

    http://exilen.eu/showthread.php?6147-Har-du-frågor-till-någon-i-Sd-partitoppen

    Vi har även haft ett mycket uppskattat besök av Jan Milld som gett sin bild av dagens politiska situation i Sverige.

    http://exilen.eu/showthread.php?5838-Jan-Milld-är-inbjuden-till-Exilen.

     

Skicka en kommentar

<< Home