Fula Gubbens Tankar

Tankar om högt och lågt, mest lågt, nedtecknade av högvälborne Fula Gubben i Svea Rikes huvudstad, nådens år 0 (Reinfeldtsk tideräkning). Inget för PK-muppar!

2008-04-07

Fallet Cecilia Beckroth

En av de märkligaste person-härvorna vi sett i Sverige på senare år håller för närvarande på att nystas upp. Det handlar om Cecilia Beckroth, f d representant för flera politiska partier, källa (med mera) till flera kända journalister, "expert" på datasäkerhet, nämndeman i Stockholms tingsrätt, åsiktsmaskin i välkända kriminalfall (trots sin position i tingsrätten)... CV:n kan sträckas ut ytterligare.

På alltid läsvärda Flashback har Beckroths förehavanden diskuterats under en lång tid. Nyligen har "dataexperten" Beckroths mailboxar hackats och innehållet har lagts ut på bl a Pirate Bay. Innehållet är bitvis häpnadsväckande och bekräftar och fördjupar bilden som diskuterats på Flashback.

Ett flertal kända journalister har dragits in i Beckroths egendomliga föreställningsvärld, och vissa av dem har fått ångra det djupt. Media-kopplingarna har samtidigt sannolikt fått tidningarna att ligga lågt, men efter bl a jävs-diskussioner i tingsrätten och en polisanmälan från en Expressen-journalist mot Beckroth, så tar Aftonbladet i dag "bladet" från munnen med en längre artikel som sammanfattar historien så här långt, med en tämligen kritisk ton. Tidigare har även Resumé skrivit en del kortare artiklar om Beckroth.

Aftonbladets senaste artikel finns (ännu) enbart i pappersupplagan. Här är ett par andra Beckroth-artiklar av färskt datum, en som involverade den skandaliserade journalisten Trond Sefastsson, och en med samme man och en eventuell hackerattack mot Radio Islam.

Detta är emellertid bara en liten del av vad Cecilia Beckroth varit inblandad i.

Senaste Flashback-tråden (lång men högst läsvärd):

Fler Flashback-trådar om Cecilia Beckroth, en här, och här en annan.